Narcose Tandarts Brabant (Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Oss)
Narcose behandeling bij Tandartspraktijk Zevenhont
Ervaringen Narcose tandarts Brabant

Dé narcose tandarts in Brabant

Indien u grote angst heeft voor de tandarts of fysieke of mentale beperkingen heeft waardoor stil liggen tijdens behandeling niet goed mogelijk is, of wanneer u bijvoorbeeld een complexe behandeling moet ondergaan, dan is het mogelijk om te kiezen voor een behandeling onder narcose. Ook kan een sterke kokhalsreflex een argument zijn om te kiezen voor een behandeling onder narcose. U krijgt niets mee van de behandeling en deze verloopt pijnvrij.

Wij voeren deze behandeling samen uit met het anesthesistenteam van AIC Services. Zij hebben jarenlange ervaring specifiek in de tandheelkunde en al duizenden patiënten onder narcose gebracht voor een tandartsbehandeling.

In onze vestiging in Den Bosch voeren wij regelmatig narcose behandelingen uit bij patienten die o.a. uit Eindhoven, Tilburg en Oss komen.

Bel voor meer informatie naar 073 641 77 22 of

Plan vrijblijvend intake

Wat zeggen onze klanten?

Wie doet wat bij uw narcose behandeling

De narcose zelf wordt uitgevoerd door het team van AIC Services, een team van anesthesiologen en assisterend personeel met jarenlange ervaring in narcose behandelingen. De tandartsen van Tandartsenpraktijk De Zevenhont voeren vervolgens de tandartsbehandeling uit. In principe kunnen alle behandelingen onder narcose gedaan worden zoals:

  • Trekken van tanden en kiezen;
  • Implantaat behandelingen;
  • Uitgebreid kroon en brugwerk;
  • Vullingen;
  • Uitgebreide gebitsreiniging.

  • In bijna alle gevallen kunnen we in slechts één enkele narcosebehandeling u helpen.

Tandarts Yurg Hiemstra en narcose

Yurg Hiemstra “Met 20 jaar ervaring en gespecialiseerd in chirurgie en implantologie heb ik alles al eens voorbij zien komen. Schaamt u zich dan ook niet voor uw gebits- en angstsituatie. Mijn overtuiging is door mijn ervaring, kennis en kunde in combinatie met mijn team van zeer lieve en geduldige assistentes kunnen we elke patiënt door een behandeling heen helpen. Wij hebben een zeer ervaren team waarbij behandeling efficiënt ,vlot en comfortabel verlopen. U krijgt van ons de grootste zorg en aandacht."

Hoe gaat het traject verlopen?

De behandeling begint met een eerste afspraak waarbij uitgebreid wordt gekeken naar uw tandheelkundige problemen, röntgenfoto’s worden gemaakt en samen met u een behandelplan wordt opgesteld met bijbehorende kostenbegroting. De tandartstarieven zijn opgesteld door de Nederlandse overheid en bij elke tandarts gelijk. Daarnaast bekijken we of u gezond bent om een narcose behandeling te ondergaan. Dit wordt vervolgens nauwkeurig overlegd met de anesthesist en eventueel met uw huisarts of specialist. De kosten van narcose bedragen € 425,- per uur.

Narcose en werking

Over de narcose zelf hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze zeer ervaren narcosespecialisten doen er alles aan u gerust te stellen en de behandeling zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.

Kwaliteit van de behandeling

Kwaliteit staat bij ons altijd bovenaan. Onze BIG-geregistreerde tandartsen en implantologen volgen de wetenschap op de voet. Wij werken uitsluitend met topkwaliteit apparatuur en de beste materialen. Uiteraard werken al onze tandartsen en implantologen conform de landelijk geldende wet- en regelgeving.

Kortom:

  • Een vrijblijvend intake gesprek waarbij u een duidelijk behandelplan en kostenoverzicht meekrijgt;
  • Een zeer professioneel team van tandartsen, anesthesisten en ondersteunend personeel met jarenlange ervaring en begrip;
  • Pijnloze narcose behandelingen met de grootste zorg;
  • Geen doorverwijzing nodig;
  • Behandelingen kunnen bijna altijd uitgevoerd worden binnen één afspraak

Plan vrijblijvend een intake

Veelgestelde vragen over behandeling onder narcose

U heeft géén doorverwijzing vanuit uw tandarts nodig.
Bang zijn voor de tandarts is niets om u voor te schamen. Ruim 1 miljoen Nederlanders zijn zo bang voor de tandarts dat waardoor zij een bezoek aan de tandarts zo lang mogelijk uitstellen of helemaal niet gaan. We kunnen in bijna alle gevallen in een behandeling u van al uw problemen afhelpen middels een narcosebehandeling
Jazeker. Het is hierbij handig als u een recente foto van uw kaak heeft waardoor wij uw behandeling kunnen inschatten. Heeft u deze niet , zullen wij deze tijdens uw intake maken. Merk ik echt niets van de behandeling? Tijdens de behandeling bent u volledig onder narcose en merkt u niets van de tandartsbehandeling en voelt u ook geen pijn. Pas wanneer de tandarts helemaal klaar is laat hij u ontwaken.
Door de moderne bewakingsapparatuur, geneesmiddelen en door de zeer uitgebreide van de anesthesioloog en diens medewerkers is anesthesie tegenwoordig zeer veilig en zijn complicaties zeer zeldzaam.
We werken alleen met veilige, patiëntvriendelijke narcosemiddelen, die uw in lichte narcose brengen, dit zorgt ervoor dat u snel na ontwaken herstelt en vaak na een halfuur al weer de praktijk kan verlaten. Via een infuus krijgt u continu precies zoveel toegediend dat u niks merkt en rustig in slaap bent.
Het narcosemiddel werkt heel vlug en is ook snel weer afgebroken. Hierdoor bent u direct na de behandeling wakker en wordt misselijkheid voorkomen. U kunt ongeveer 30-45 minuten na uw behandeling met de begeleiding naar huis. Wel moet u ervoor zorgen dat er iemand bij u is, zodat u met de auto naar huis kunt. U kunt niet met het openbaar vervoer naar huis.
Nee, wij werken niet met lachgas.
Nee. U betaalt € 425,- per uur voor de narcose, welke geheel voor eigen rekening zijn. De tandartskosten zijn vastgelegd door het College Tarieven Gezondheidszorg en dus bij elke tandarts in Nederland hetzelfde Indien u een tandartsverzekering heeft , krijgt u deze kosten deels of geheel vergoed.
U komt eerst voor een kennismaking en inventarisatie van uw wensen en gebitssituatie, dit doen we in een intakegesprek. We bekijken dan wat er bij u gedaan moet worden. Er wordt vaak door een röntgenfoto te maken en een onderzoek met een spiegeltje in uw mond. Daarna maken we samen met u een behandelplan en krijgt u een indicatie van de kosten en kijken we naar een eventuele vergoeding van uw verzekering. Daarna kan pas de behandeling onder narcose worden ingepland.
Bijna altijd wel. Een narcose mag ook weer niet te lang duren, twee uur is zo ongeveer het maximum. Door de ervaring van tandarts Hiemstra gaan behandelingen vlot en kunnen we meestal behandeling in een keer afronden.
Voor een algehele anesthesie is het belangrijk dat u vooraf niets gegeten of gedronken hebt. Niet omdat u na de algehele anesthesie misselijk zou kunnen zijn of moet overgeven, maar vooral omdat de maaginhoud tijdens de algehele anesthesie vanuit de maag naar de longen kan lopen. Hierdoor ontstaat een levensgevaarlijke situatie met als gevolg een longontsteking die vaak niet meer te genezen is. Dit willen we natuurlijk niet.
Tenminste 6 uur van tevoren. Indien u niet nuchter op uw afspraak verschijnt, waardoor de behandeling niet door kan gaan, zullen wij u de volledige kosten van de narcose in rekening brengen. Wij hanteren het nuchterheidbeleid conform de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA). Wij gaan ervan uit dat u het nuchterbeleid omwille van uw eigen veiligheid opvolgt.

Plan vrijblijvend een intake